Reconditioneren oldtimers

Reconditioneren oldtimers

Wij zijn gespecialiseerd in het reconditioneren van oldtimers

Ook voor het reconditioneren van uw oldtimer bent u bij ons aan het juiste adres. Wat houdt reconditioneren nu precies in? Letterlijk betekend het ‘Het terug brengen in de oude staat’. Het lakwerk van uw oldtimer kan dof worden of zelfs verkleuren. Zonlicht, het weer en andere invloeden van buitenaf laten hun sporen achter op uw oldtimer. Het reconditioneren houdt in dat alle onderdelen en materialen die aan en op de oldtimer zitten, weer hun oorspronkelijke kleur en conditie terug krijgen. Een deskundige behandelingen door Avelingen Restorations kan er voor zorgen dat de factoren als, zon, het weer minder of zelfs géén invloed meer uitoefenen op het lakwerk van uw oldtimer. De gebruikte laksoort op oldtimers vereist een specifieke kennis om een optimaal resultaat te bereiken.

Wij hebben alle expertise in huis om elk type oldtimer de juiste verzorging en bescherming aan te bieden. Samen met u bekijken wij zeer nauwkeurig de toestand van uw oldtimer om zo te kijken wat er allemaal moet gebeuren en om een correcte kostenraming aan u voor te leggen.

Het proces

Het reconditioneren van uw oldtimer bestaat uit wassen, polijsten en waxen. In de eerste fase het wassen wordt al het vuil op de lak verwijderd/schoongemaakt. Om de autolak zijn originele glans en kras vrije uiterlijk terug te geven zal deze gepolijst moeten worden, dit is fase 2. Eventueel worden eerst slechte plekken bij gespoten. Polijsten houdt in het de autolak licht wordt opgeschuurd, zodat sterk aangehecht vuil en krasjes worden verwijderd van de carrosserie. Als de hele oldtimer is gepolijst wordt er een beschermende glans/waxlaag aangebracht. Hierdoor komt de oorspronkelijke kleur en conditie weer terug van de laklaag. Fase 3 is het verzorgen van alle kunststof en verchroomde onderdelen. Daarnaast worden alle ruiten en spiegels gereinigd en krijgen de banden en velgen de juiste behandeling. Uw oldtimer ziet er weer als nieuw uit!

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.