Advies

Advies oldtimers

Op zoek naar een oldtimer?

Wat is nu precies een oldtimer? Een oldtimer is een klassiek voertuig waarvan het model al lange tijd niet meer gemaakt wordt. Een auto krijgt de naam ‘oldtimer’ als die meer dan 25 jaar oud is. Bent u op zoek naar een oldtimer, en heeft u geen idee waar u op moet letten tijdens uw zoektocht? Wij van Avelingen Restorations helpen u graag bij uw zoektocht naar uw eigen oldtimer. Naast het advies verzorgen wij ook aankoopkeuringen voor de oldtimer die u op het oog heeft. Daarnaast geven wij u graag advies over een eventuele restauratie, onderhoudsbeurt(en), afstellen van de motor, reconditioneren van de oldtimer en kunnen wij u advies geven over de waarde van de oldtimer.

Over welke punten moet je nadenken bij het kiezen van de juiste oldtimer? Oldtimers hebben een aantal voor- en nadelen. Een voordeel is bijvoorbeeld dat er minder tot geen wegenbelasting betaald hoeft te worden. En een APK beurt voor voertuigen ouder dan 30 jaar hoeft slechts één keer in de twee jaar plaatst te vinden. De keuringsplicht van voertuigen met een ingebruikstelling voor 1960 is geheel vervallen. Als je een oldtimer aanschaf ben je verzekerd van een unieke auto met een klassiek en mooi uiterlijk.

Naast de voordelen van een oldtimer zijn er ook een aantal nadelen waar u goed over na moet denken. Hier komt advies van een gespecialiseerde partij zoals Avelingen Restorations van pas. Oldtimers hebben vaak veel onderhoud nodig, wij helpen uw graag met het onderhoud. Zo zorgen wij dat de oldtimer technisch helemaal in orde is. En waar nodig regelen wij reserveonderdelen, deze zijn vaak lastig te vinden. Maar door onze vele jaren ervaring weten wij precies waar we alle onderdelen kunnen vinden.

Restauratie

Heeft u een oldtimer gevonden die zich in zeer slechte staat bevindt? Dan geven wij u graag advies na een inspectie van de oldtimer, hoe deze het beste gerestaureerd kan worden. Zodat u na de restauratie kunt genieten van uw klassieke oldtimer.

Dus heeft u een oldtimer of zoekt u een oldtimer en wilt u advies of hulp bij de restauratie ervan dan bent u bij ons aan het juiste adres. Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie.